top of page
  • Foto van schrijverSimone van Breda

Cannabis ondernemers: verenig je voor volledige legalisatie. Steun de campagne en strijd voor een effectief beleid!

Als kandidaat-Europarlementariër namens Meer Directe Democratie (MDD) doe ik, Simone van Breda, een dringende oproep aan alle coffeeshops en hun bezoekers om mijn campagne voor de komende verkiezingen krachtig te ondersteunen. In mijn hoedanigheid als voorzitter van de Bond van Cannabis Detaillisten wil ik benadrukken hoe cruciaal het is om gezamenlijk te strijden voor de volledige legalisatie van cannabis, zowel in Nederland als in de Europese Unie.


De recente uitkomst van een enquête, uitgevoerd door KiesKompas en ANP, dient als een krachtige stimulans. Uit deze enquête blijkt dat zes op de tien Nederlanders de volledige legalisering van cannabis ondersteunen. Dit betekent dat ongeveer 8.400.000 volwassen Nederlanders achter mijn standpunt staan. Deze significante steun vormt een stevige basis om zowel nationaal als Europees politieke druk uit te oefenen. In landen waar legalisatie reeds is doorgevoerd, zijn de positieve effecten evident, waaronder een afname van de criminaliteit. Derhalve is de legalisatie van cannabis in de EU een van mijn hoogste prioriteiten.


Naast de veiligheidsvoordelen, draagt legalisatie ook bij aan de volksgezondheid. Het softdrugsdebat wordt vaak vertroebeld door emoties en vooroordelen, maar de uitkomst van de enquête laat zien dat steeds meer mensen de voordelen van legalisatie onderkennen. Deze rationele benadering sluit naadloos aan bij de filosofie van Meer Directe Democratie: "Stop met het bekvechten over achterhaalde ideologieën! Focus op wat werkt."


Ik doe een krachtige oproep aan alle coffeeshopondernemers en hun bezoekers om mijn campagne te ondersteunen door posters op te hangen en de boodschap te verspreiden onder hun netwerk, personeel en klanten. Alle coffeeshops in Nederland hebben posters ontvangen en zijn per brief aangespoord om de campagne actief te ondersteunen. Samen kunnen we een krachtige stem laten horen en onze invloed aanwenden om niet alleen het voortbestaan van de coffeeshop te garanderen, maar ook om door te zetten naar volledige legalisatie. Laten we gezamenlijk de toekomst vormgeven waarin cannabis volledig gelegaliseerd is.



Het huidige beleid is verouderd en vereist dringend herziening. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de overheid verantwoordelijkheid neemt en dat het welzijn van consumenten altijd voorop staat. Gezien de groeiende trend van legalisatie in andere landen, is het van cruciaal belang dat de Nederlandse industrie een leidende rol speelt in de ontwikkeling van cannabiswetgeving in Europa. Nu is het moment aangebroken om te laten zien hoe groot onze invloed kan zijn als cannabisindustrie, en het is tijd dat we niet langer worden genegeerd.


Het legaliseren van cannabis is niet alleen een kwestie van vrijheid, maar ook een fundamenteel consumentenrecht. Het recht op een eigen keuze en directe vertegenwoordiging vormen de kern van mijn missie. Wie zijn politici of de overheid om voor jou te beslissen? Nu is het moment om op te komen voor onze rechten en verandering teweeg te brengen. Samen kunnen we een krachtige stem vormen en onze democratie versterken. Laten we samenwerken voor een betere toekomst waarin individuele vrijheid en directe democratie centraal staan.


Voor meer informatie of wil je posters of flyers ontvangen, kunnen geïnteresseerden contact opnemen via 0646442667.


Simone van Breda

Voorzitter Bond van Cannabis Detaillisten

Kandidaat Europees Parlement Meer Directe Democratie (MDD)

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page